Belföld

Nem csak 22-en jelentkeztek idén fizikatanárnak, de azért nem sokkal többen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Néhány héttel ezelőtt Weiszburg Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudomány Karának oktatója egy Válasz Online-on megjelent podcast adásában beszélt arról, hogy a felvi.hu adatai alapján a 2022-es felvételi eljárásban fizikatanárnak első helyen 22-en, kémiatanárnak 25-en jelentkeztek.

A Telex az információk valódiságának ellenőrzése végett megkereste az Oktatási Hivatalt, a válaszban pedig azt írták:

első helyen 28-an, összesen pedig 131-en jelentkeztek osztatlan kétszakos tanári képzés olyan szakpárjára, amelynek egyik tagja a fizikatanár szak.
első helyen 30-an, összesen pedig 169-en jelentkeztek osztatlan kétszakos tanári képzés olyan szakpárjára, amelynek egyik tagja a kémiatanári szak;

Tavaly fizikatanár szakon pedig végül összesen 26-an, kémiatanárin pedig 28-an kezdték meg a tanulmányaikat az országban. Azaz a számok között van ugyan némi eltérés, nagyságrendileg azért nincs túl nagy különbség.

Weiszburg Tamás a Telexnek elmondta: nem tudja, hogy miből fakadhat az eltérés, ők a Felvi.hu hivatalos adatait vették alapul, de valószínűleg az oldal nem éppen egyszerű szűrési rendszere miatt kimaradhattak jelentkezők, erre enged következtetni az is, hogy két intézmény, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Brenner János Hittudományi Főiskola kimaradt az ELTE oktatójának számításából.

Kapcsolódó
„Tűkön ülve vártam, mikor mehetek be végre egy osztályterembe tanítani”
Az idei pedagógussztrájk követelései nem teljesültek, ennek apropóján megkérdeztünk két, tanárszakos hallgatót, mi motivál ma arra egy fiatalt, hogy ezt a pályát válassza. Arról is beszélgettünk, mit tartanak a képzés legnagyobb problémáinak, illetve hol képzelik el a jövőjüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik