Belföld

Nyerges Zsolt állandóra jelentkezett be a Tiborcz-érdekeltség által épített villába

Villaépítési hullám érte el a budai Orbán-hegy egyik panorámás részét, a Hangya utcát. Az Átlátszó szerdai cikkében arról számolt be, hogy az utca melletti több hektáros erdős területet, amely eredetileg a Piarista Rend Magyar Tartományának tulajdona volt, már le is taroltak a beruházók.

A nagy projektek szomszédságában Tiborcz István holdingcége rendelkezett saját területtel. A BDPST Zrt. 2016-ban vásárolt meg az utcában egy 2000 négyzetméteres ingatlant.

A terület tulajdonosi viszonyai évekig alig változtak, a Tiborcz-érdekeltségi kör mindvégig megmaradt. Az ingatlan végül apportként a BDPST Zrt. egyik ingatlanfejlesztő cégéhez, a Bellevue Development Kft-hez került, amelyben 2019-ben Tiborcz egy másik vállalkozása, a IBC-Projekt Kft. lett a többségi tulajdonos.

Pár hónap múlva aztán Nyerges Zsolt, Simicska Lajos egykori üzlettársa is belépett a tulajdonosok közé, sőt döntő befolyást szerzett az ingatlant tulajdonló Bellevue Development Kft-ben.

A ház már egy ideje elkészült, ezért az Átlátszó újra megnézte az ingatlan tulajdoni lapját. Eszerint a tulajdonos továbbra is a Bellevue Development Kft., a cégadatok alapján pedig Nyerges Zsolt a vállalkozás többségi tulajdonosa. Egyetlen változás viszont felfedezhető a cégpapírokban:

2021 októberében Nyerges állandó lakcíme megváltozott a Hangya utcai luxusvilla címére, azaz immár nemcsak a beruházó céget birtokolja, hanem hivatalos lakcíme is a luxusvillához köti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik