Belföld

Az évszázad esküvője megosztotta Kunhegyest

Kunhegyes / Facebook
Kunhegyes / Facebook
Megnősült a 78 éves polgármester, arája 18 éves.

A Blikk szerint ez volt az évszázad esküvője, amit mindenki látni akart Kunhegyesen, sokan ugyanis csak pletykának hitték, hogy a fideszes polgármester újra megnősül.

A hír azonban igaz volt, Szabó András 78 évesen elvette 60 évvel fiatalabb aráját, egy négyéves kisfiú édesanyját, aki éppen csak betöltötte 18. életévét.

A kunhegyesieket erősen megosztotta a frigy, azt többen tamáskoskodva fogadták a nagy korkülönbség miatt, de volt olyan is, aki védelmébe vette a házasokat, mondván,

a szerelem ha jön, akkor az jön!

A lap szerette volna megkérdezni a polgármestert, de sem ő, sem az  anyósa nem akart részleteket elárulni a házasságról. Szabó Andrást négy éve Jász-Nagykun-Szolnok megyében az év polgármesterének választották. Akkor már 12 éve irányította a települést, a Szoljon.hu portréja szerint nem tősgyökeres kunhegyesi, fiatalként került a városba.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban született, 1944-ben. A középiskolát a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban végezte, a tanárképző főiskola után, 1967-ben került Kunhegyesre, kémia-matematika szakos tanárként.

Nyugdíjba vonulásáig egyengette a Dózsa úti Általános Iskola útját, ő honosította meg a labdarúgó kollégiumot, edzősködött is. A rendszerváltás után magánvállalkozóként szállodát épített, amit később eladott, a polgármesterség mellett nem volt rá ideje.

Egy kis kultúrtörténet. Bár az ekkora korkülönbség nem szokványos, de nem is egyedi. Kodály Zoltán például 77. születésnapja után pár nappal, első felesége halála után egy évvel nősült meg másodszor. Elvette a 19 éves Péczely Saroltát. Új házassága révén tért vissza a háromszoros Kossuth-díjas komponista életkedve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik