Belföld

Varga Judit a Völner-ügyről: Az elsődleges feladatom az volt, hogy biztosítsam a léket kapott hajó vezetését

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem tudom, hogy az olyan szorongó kérdésre egyáltalán kell-e válaszolnom

– mondta Varga Judit Szabó Szabolcsnak a parlament igazságügyi bizottságának meghallgatásán csütörtökön a Telex tudósítása szerint, miután a momentumos politikus a Pegasus-ügyről érdeklődött.

Szabó egész pontosan úgy fogalmazott: „Nem vádolom, hogy erről tudott, pláne, hogy benne volt. De mégiscsak ön volt a miniszter abban a minisztériumban, ahol ez megtörtént. Azt gondolom, hogy bennem felmerülne a kérdés, hogy én magam alkalmas vagyok-e ennek a minisztériumnak a vezetésére. Én magamat illetően arra jutnék, hogy nem, mivel nem vettem észre, hogy ez történik nagyon hosszú ideig. Valószínűleg ez önben is felmerült, és arra jutott, hogy igen. Érdekelnének az érvei, mivel érvelt magával szemben, amikor azt a döntést meghozta, hogy ön mégis alkalmasnak tartja magát a miniszteri posztra.”

Varga Judit a Völner-ügy kapcsán már úgy fogalmazott:

Az elsődleges feladatom az volt, hogy biztosítsam a léket kapott hajó vezetését.

A felelősségével kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarországon az ügyészség az illetékes, majd jelezte: „Nekem meg az a feladatom, hogy biztosítsam a minisztérium működését, amit meg is tettem.”

A hvg.hu pedig arról kérdezte az ismét igazságügyi miniszternek felkért Varga Juditot, hogy a Völner-ügy után felmerült-e benne, hogy alkalmas-e a miniszteri posztra. Varga azt mondta: „A magánéletem nem tartozik a nyilvánosságra.” Egyúttal azt is közölte, hogy szerinte a választók április 3-án a Völner-ügyről is véleményt mondtak.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik