Belföld

Momentum: A 90-es éveket idéző prezentációval mutatkozott be a leendő innovációs miniszter

A Momentum országgyűlési képviselőjét nem győzte meg az innováció iránti érzékéről Csák János, akit a kultúráért és az innovációért felelős tárca várományosaként hallgatott meg szerdán a parlement népjóléti bizottsága.

Csák beszámolójában az MTI szerint azt magyarázta a képviselőknek, hogy az elődök hagyatékára építkezve a jövő minisztériuma lesz a kulturális és innovációs tárca, és ehhez a mondandójához egy Power Point prezentációt is bemutatott.

Sebők Éva szerint azonban a miniszterjelölt szlájdjai teljesen értelmezhetetlenek voltak. Az ellenzéki képviselőnő szerint a prezentáció erős nosztalgiaérzéssel töltötte el a 1990-es évek egyértelmű stílusjegyei miatt, és emellett azt is tapasztalnia kellett, hogy „a nyelvhelyesség, a szavak megfelelő elválasztása sem volt az erőssége a készítőnek”.

A képviselő szerint leendő miniszterjelölt teljesítménye elég szomorú képet fest Magyarország következő évekbeli fejlődéséről.

Nem kell tudni mindenkinek a XXI. század technológiáit csípőből tökéletesen használni, de egy innovációs minisztertől az lenne a minimum, hogy legalább a csapatába olyanokat vesz fel, akik számára a mai digitális eszközök megfelelő szintű használata nem okoz problémát

– írta Facebookján Sebők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik