Belföld

22-27 fok és országos zivatarveszély, riasztást adtak ki

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős (60-80 km/órás) szél.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett több hullámban lehet  zápor, zivatar. A szél az ország nagy részén északnyugatira fordul és megerősödik, az északkeleti részeken az északkeleti szelet kísérhetik erős lökések. Az Alpokalja környékén és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 22-27 fok között valószínű, de az északkeleti részeken pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 13-18 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott. Az érintett  járásokat folyamatosan frissülő térképen jelzik. Ezeken a területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de a zivatarokat viharos (60-80 km/órás) széllökés jégeső és intenzív csapadékhullás (10-20 mm) is kísérheti.

Mint írták, délután észak felől ismét megnövekszik a zivatarhajlam. Kezdetben a Dunántúl északi felén, a középső országrészben, majd a cellák terjedésével a déli, délkeleti területeken is megjelenhetnek zivatarok. Késő estére fokozatosan stabilizálódik a légkör, legtovább a déli országrészben fordulhat elő zivatartevékenység. Kedden Sopron és a Fertő-tó térségében a zivataroktól függetlenül is előfordulhat egy-egy viharos (~60-70 km/h) széllökés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik