Belföld

Razzia volt Budapest belvárosában: drogosok, verekedők, ittas sofőrök és csalók buktak le

police.hu
police.hu

Csaknem hétszáz embert igazoltattak és majdnem ötszáz gépkocsit vizsgáltak meg a szombat éjszakai Budapest belvárosában tartott komplett bűnügyi ellenőrzés során.

A BRFK tájékoztatása szerint a három kerületet és több szórakozóhelyet érintő ellenőrzésen 16 embert fogtak el, vagy állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt.

Számos taxit is ellenőriztek: volt olyan sofőr, aki nem adott nyugtát és olyan is, akinek drosztengedélye nem volt. Az alkoholszondát 339-szer használtak, három ittas sofőr is fennakadt a rostán. Három embert jelentettek fel kisebb szabálysértések miatt, nyolcra közigazgatási bírságot, hatra pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrök két emberhez “biztonsági intézkedés keretében” mentőt hívtak. Kilenc szórakozóhely működését ellenőrizték az V. és VII. kerületben, ezeknél tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben kezdeményeztek garázdaság miatt eljárást.

A rendőrök a 4-es villamoson is rendet tettek, mivel ott két férfi összeverekedett. Egyikőjüket elfogták és előállították a VI. kerületi kapitányságra, a másikat a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik