Belföld

Egy mentős meghalt, felesége és óvodás gyermekei súlyosan megsérültek – felfüggesztettet kértek a kamionosra

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a kamionossal szemben, akinek a figyelmetlensége miatt családi tragédia történt tavaly nyáron Soltnál. A balesetben egy mentősként dolgozó édesapa meghalt, a felesége és az óvodás kisfia és kislánya pedig súlyos, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottra. Ha a kamionos már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor 2 év fogházat kaphat, 4 év próbaidőre felfüggesztve.

Donka Ferenc / MTI

A család egy nyaralásról tartott hazafelé, amikor történt a szörnyű baleset. A vádirat szerint a  Pest megyében élő kamionos jó látási és derült időjárási viszonyok mellett haladt Solt felé az 52-esen, mintegy 70 km/h sebességgel. A figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű a balra kanyarodási szándéka miatt lassított, majd megállt.

Emiatt a vádlott a járműszerelvényt intenzíven fékezte és balra kormányozta, ezáltal áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből szabályosan közlekedő autó bal elejének. Az ütközést követően a személyautó az útpadka melletti füves területre sodródott.

Donka Ferenc / MTI

A baleset következtében a vétlen járműben biztonsági övet használó apuka olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik kisgyermek súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyermek pedig közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik