Belföld

Ők segítik majd Novák Katalin köztársasági elnöki munkáját

Keddi hivatalba lépését megelőzően közzétették, hogy ki fogja alkotni Novák Katalin köztársasági elnöki stábját. A várakozásoknak megfelelően a kabinetfőnöki feladatokat Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai volt államtitkára és korábbi miniszterhelyettes látja majd el, a hivatalvezető pedig Ekler Gergely lesz, akit április elején mentettek fel a Miniszterelnökségen betöltött államtitkári pozíciójából.

A tájékoztatás szerint Novák munkáját diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf koppenhágai nagykövet segíti majd, a protokollfőnök pedig Manno István dublini nagykövet lesz. A köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde, a köztévé korábbi riportere felel majd.

A főhadsegéd Kun Szabó István vezérőrnagy lesz, az alkotmányosság és a jog területén pedig Módos Mátyás lesz a köztársági elnök segítője. A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd, a gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot pedig Vicze Katalin irányítja.

Novák Facebook-oldalán hozzátette: bár kedden lép hivatalba, az ünnepélyes beiktatás május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik, délután pedig megnyitja a Sándor-palota kapuit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik