Belföld

Kövér László szerint önvizsgálatra lenne szükség Európában és nem ünneplésre

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kövér László házelnök a Parlamentben osztotta meg a gondolatait a nyilvánossággal a május 9-i Európa-nap alkalmából. Szerinte 1985-ben döntöttek arról, hogy minden évben május 9. legyen Európa közös ünnepe. „Azonban az elmúlt években Európa eszménye és valósága között soha nem volt akkora szakadék, mint napjainkban, így európai ünneplés helyett inkább európai önvizsgálatra lenne szükség” – vélekedett Kövér.

Szerinte az európai jólétet és szabadságot soha nem fenyegette akkora veszély, mint most. „Az ukrajnai háború tekintetében pedig az Európai Bizottságnak csak ahhoz van ereje, hogy Oroszország büntetésére szánt hatástalan szankciókkal romba döntse európai országok gazdaságát és nem képes érvényesíteni az európai érdekeket. Európa a világpolitikának nem alakítója, hanem elszenvedője” – fogalmazott.

Kövér László szerint az elmúlt évtizedekben az európai elit egy része elárulta és cserben hagyta az európai eszményeket, így az európai embereket is. Ezért a legméltóbb megemlékezés az, ha kinyilvánítják, hogy a magyar állam hűséges marad Európa eszményéhez és nem árulja el, nem hagyja cserben a magyarok érdekeit – mondta a házelnök.

A mai plenáris ülés összefoglalóját itt olvashatja:

Kapcsolódó
Uniós atombombáról és az inflációról is vitázott a parlament
Szijjártó szerint Magyarország tavaly az elmúlt 30 év legsikeresebb évét tudta maga mögött. Az inflációt megfékezte a kormány, jelentette ki.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik