Belföld

Péntek éjjel ismét „azonosítatlan repülőeszközt” jelzett a radar Kelet-Magyarország felett

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP
De mire felért a vadászgép, sehol senki.

Azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar május 6-án éjjel 23 órakor a keleti országrész határmenti térségében, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki, és felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő Gripen számára.

Ám a vadászgép a légtér ellenőrzése során repülőeszközt nem talált.

A honvédség közlése szerint „a vadászgép légtérfelügyelet céljából egy ideig még a térségben maradt, majd visszatért a Kecskeméti Repülőbázisra”.

Négy napja szintén azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar a késő esti órákban, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki, és felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgép számára. Repülőeszközt akkor sem találtak.

Ezt megelőzően január 31-én történt hasonló incidens, ami után két nappal az ukrán határőrök Kárpátalján, Alsóhidegpatak (Nizsnij Sztudenij) település közelében, egy gyalog is nehezen megközelíthető hegyi tisztáson megtalálták azt a helikoptert, mely a feltételezések szerint megsértette a magyar légteret.

Megtalálták a magyar légteret megsértő rejtélyes gépet
Kárpátalján bukkantak rá a helikopterre. Csempészek használhatták.

Akkor a munkácsi határőrség szóvivője közölte, a gép átvizsgálásakor az utastérben csempészcigarettát találtak, de akár embercsempészésre is használhatták a helikoptert, mely a két pilótán kívül 6 embert képes szállítani. A helyszínelésnél talált több mint 500 doboz adó- és zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik