Belföld

Elterelte a patakot az alpolgármester, hogy azt saját, pisztrángos medencéjébe folyassa

Facebook
Facebook

Egészen erős történetet hozott le az Egriügyek, egy hevesi faluról, Szarvaskőről. A történet egy egészen komoly természetkárosítás és hatalmi visszaélés keveréke.

Az eset friss fejleménye, hogy hétfőn a polgármester és az alpolgármester lemondása után a testület is feloszlatta magát: mindez pedig aligha független a napvilágra került történettől, amely először egy helyi Facebook-csoportban kezdett keringeni.

A történet motorja a lemondott alpolgármester, Nahóczki László, aki amúgy erdész is, de úgy döntött nemrég, hogy eltereli a Bükki Nemzeti Park területén található Margit-forrást.  Majd az így elterelt vizet saját „telkére vezette, ahol időközben átfolyós medencéket alakított ki, azokba pedig pisztrángokat telepített” – írja a portál. A cikk így folytatódik: „A falubeliek elképedését és haragját csak fokozta, hogy a forrás vizének elvezetéséhez használt csövek az önkormányzat tulajdonát képezik, az alpolgármester lényegében csak elemelte, ideszállította őket a falu egy másik pontjából, a Tölgyfa utcából. A hosszú ideje érintetlenül álló csövek eltűnése az eredeti, jól megszokott helyükről persze többeknek is feltűnt, csak idő kérdése volt, hogy valaki felfedezze, az égen-földön keresett csöveknek valaki vagy valakik a forrás környékén találtak új funkciót.”

Amikor a történet egy helyi FB-csoportban kezdett keringeni, Nahóczki felszámolta a nyomokat, így akár pénzbírsággal megúszhatja az ügyet. Aztán lemondott, noha Nahóczki a megyei lapban tagadta a történteket, és azt mondta, csak politikai okok miatt akarják támadni.

A történet a cikk szerint egészen felkavarta a szarvaskői lakosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik