Belföld

Öt évet kapott a fővárosi bordélyházat üzemeltető nő, féltestvérét is lecsukták

Öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 28 éves nőt, aki bordélyházat üzemeltetett a féltestvérével Budapesten. Emellett hétmillió forintos vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a nőt bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elsősegítésének, gyermekprostitúció kihasználásának, valamint 18 év alatti személy sérelmére elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettében találták bűnösnek.

A 23 éves féltestvére három év börtönt és négy év közügyektől eltiltást kapott, 670 ezer forintos vagyonelkobzás kíséretében. Őt gyermekprostitúció kihasználásában, valamint bűnsegédként, 18 év alatti személy sérelmére elkövetett prostitúció elősegítésében találták bűnösnek.

A vádirat szerint a 27 éves nő a 2017-2018-ban abból élt, hogy magyar nők prostitúcióját szervezte előbb az Egyesült Királyságban, majd Budapesten. Ennek érdekében ingatlanokat bérelt, amelyeket bordélyházként üzemeltetett.

Gondoskodott arról, hogy a szexuális szolgáltatást nyújtó sértettek az ügyfelek rendelkezésére álljanak, az interneten hirdette a szolgáltatásokat, telefonon egyeztetett a hirdetésekre jelentkező ügyfelekkel, meghatározta az árakat és döntött a bevételek elosztásáról. Egy időben négy-nyolc sértettet használt ki ilyen módon és milliókra tett szert.

 A 22 éves férfi 2018-ban először érzelmileg került közel egy 17 éve lányhoz, majd testvérével fokozatosan bevonták a prostitúciós tevékenységbe. Azt mondták neki, hogy így lakbér fizetése nélkül lakhat a budapesti lakásban. 

A lány az elszámolás után a megmaradt pénzét a férfi megőrzés ürügyén átvette és annak nagyobb részét a saját céljaira fordította, egy részét pedig a lánnyal közösen költötték el. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a testvérek büntetlen előéletét és az időmúlást. A női elkövetőnél súlyosító körülmény volt a többszörös halmazat. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik