Belföld

Angolérettségi: tokiói vécékről és az év természetfotójáról is kaptak szöveget a diákok

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ma reggel 9 órakor megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

A diákok a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő részben tokiói vécékről szóló szöveget is kaptak, írja az Eduline.

A vizsgázóknak összesen négy szöveget kell elolvasniuk – ezek közül az egyik az év természetfotójáról, egy másik az online vásárlással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, a harmadik pedig egy szokatlan fiatal sofőrről szólt.

A második – nyelvhelyességet mérő – rész megoldására 30 percet kaptak a diákok. Három olyan szöveget kell elolvasniuk, amelyekből több kifejezés hiányzik, ezeket kell pótolniuk. Ebben a részben kártyavárépítő versenyről és az M&M’s drazsékról is kaptak szöveget a vizsgázók.

Ebben a szövegekhez több kérdés is tartozik – ezekre kell a vizsgázóknak összesen 33 pontért válaszolniuk.

A magyarérettségi megoldásait itt, a matekérettségi megoldásait itt, a történelemérettségi megoldásait pedig itt találod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik