Belföld

Közzétették a matekérettségi hivatalos megoldásait

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Oktatási Hivatal közzétette a tegnap délelőtti középszintű matekérettségi hivatalos javítási útmutatóját – olvasható az Eduline-on.

A nem hivatalos megoldások már tegnap elérhetővé váltak, miután kedden, délben véget ért a középszintű matekérettségi. Gráfok, halmazok, geometria, mértani sorozat, térgeometria, valószínűségszámítás szerepelt – a többek között ilyen témakörökből kaptak feladatokat a középszintű matekérettségi első részében a diákok, melyre 45 perc állt rendelkezésükre. Az egyik feladatban még a BKK és a budapesti mobiljegyek is előkerültek. Az első 10–12 feladatot tartalmaz. Megválaszolásukhoz alapfogalmakat, definíciókat, egyszerű összefüggéseket kell ismernie az érettségizőknek.

A vizsga második részben új autók értékcsökkenéséről, iskolai fiú-lány arányokról, szőlőtermesztésről kaptak szöveges feladatot a matekból középszinten érettségizők. Az Eduline írása szerint a feladatok megoldásához szükség volt térgeometriai tudásra, jó néhány statisztikai fogalomra, és foglalkozniuk kellett halmazokkal is. A kifejtős feladatok megoldására 135 perce volt a diákoknak.

A hivatalos megoldások ezen a linken érhetők el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik