Belföld

Hadházy Ákos nem megy el a parlament alakuló ülésére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hadházy Ákos Facebook bejegyzésében erősítette meg, hogy május 2-án nem vesz részt a parlament alakuló ülésén. A Momentum frakciójába készülő, független országgyűlési képviselő azután közölte a hírt távolmaradásáról, hogy a Momentum tegnap úgy döntött, mégsem fogadja meg Hadházy javaslatát, és végül mégis elmegy a parlament alakuló ülésére.

A párt elnöksége salamoni döntést hozott: az eskütételre elmennek, de bojkottálják az alakuló ülés érdemi részét, ugyanis az április 3-i választást nem ismerik el tisztességesnek.

A Momentum elnöksége döntött. Szerintem rosszul, sőt, tragikusan, de ezzel már nekik kell együtt élniük, nekik kell a választókkal elszámolniuk

– reagált a hírre Hadházy. A politikus szerint a momentumosok pontosan értik, hogy miért volna fontos a távolmaradás, ezért arra gyanakszik, hogy valamilyen fenyegetés állhat a háttérben. Annak ellenére, hogy frakciótársai nem követik a példáját, Hadházy szerint „számos jó ügyben szövetségesként” együtt tudnak dolgozni a jövőben.

Hadházy Zuglóban nyert egyéni mandátumot, és meglátása szerint a parlamenti munka kiüresedett: nem teszi lehetővé, hogy az ellenzék ellenőrizze a hatalmat. Épp ezért az alakulóülés napján köztéri fogadóórát tart a Kossuth téren, ahová várja azokat a szavazókat, akik szerint „ez nem volt demokratikus választás, és akik tenni szeretnének azért, hogy a következő már ne ilyen körülmények mellett történjen meg”.

Hadházy 2018-ban az LMP politikusaként sem vett részt az alakuló ülésen.

 

FRISSÍTÉS:

Hadházyt kérdezte az üggyel kapcsolatban az alfahir.hu, kérdésükre a politikus elárulta, hogy

gondolkodik azon, hogy elhagyja a Momentum frakcióját.

Hozzátette azt is, hogy még korai volna döntést hozni arról, hogy kilép-e, vagy épp kizárja-e őt a Momentum. Annyi bizonyos, hogy már számos esetben tudatosította az emberekben, hogy nem kíván a Parlamenten belüli munkaeszközeivel élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik