Belföld

Riasztásokat adtak ki, térképen, hol szakad le az ég

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Helyenként intenzívebb zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadással, jégesővel, szélviharral.

Kétféle elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki a felhőszakadások, illetve a zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső is eshet.

 

A riasztások által érintett területek, járások egy folyamatosan frissülő térképen követheteők. Mint korábban megírtuk, szerdán egy magassági hidegcsepp miatt lehet többfelé eső, zápor, főként délen és az Alföldön zivatar, akár felhőszakadás is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint délután, este az Alföld délkeleti részén a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő zivatarok rendszerré fejlődhetnek.

Helyenként intenzívebb zivatarok alakulhatnak ki felhőszakadással (rövid idő alatt 20-40 mm csapadékkal), jégesővel, 70 km/óra feletti szélrohammal. Főként a középső tájakon, illetve a Dunántúl északkeleti részén a késő esti, éjszakai órákig a csapadék mennyisége több helyen is meghaladja a 20 mm-t. Később gyengül, illetve északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Beágyazott záporban, zivatarban néhol a 40-50 milliméter körüli csapadék sem kizárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik