Belföld

Blikk: Büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség egy lajosmizsei férfi halálának ügyét, aki egy mentőautóban vesztette életét

Eljárást folytat a rendőrség egy lajosmizsei férfi halálának ügyében, aki menet közben, egy mentőautóban vesztette életét április elején – tudta meg a Blikk. A portál információi szerint azt már megállapították, hogy a sértett halálának nem volt köze a beteg ellátását igénylő alapesethez. Szintén a lap információja, hogy a hatóság a vizsgálatot nem közigazgatási, hanem büntetőeljárás keretében rendelte el.

A cikkben arról írnak, hogy a lajosmizsei férfihoz fulladás miatt hívta ki szomszédja a mentőt, de a kiérkező ápoló és a sofőr megleckéztette a beteget, aki szerintük ittas volt. A sofőr a kórházba vezető úton nagy sebességnél fékezett, amitől István annyira beverte a fejét, hogy az esetkocsiban meghalt – írja a Blikk.

Értesülésük szerint a két mentős először a rendőröknek azt vallotta, hogy átszaladt egy állat a kocsi előtt, ezért kellett a vezetőnek a fékpedálra lépni, de az autóban készült hangfelvétel hamar lebuktatta őket. A Blikk úgy tudja, hogy a két férfit azonnal elbocsátották a szervezettől.

A történtekkel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat szóvivője Győrfi Pál azt közölte, hogy:

a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében eljárás folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik