Belföld

Jámbor András: A fideszesek okosabbak nálunk

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

Okosabbak nálunk a fideszesek, több nemzetközi szakirodalmat olvasnak, jobban behozzák azokat a tudásokat, amik a világban keletkeznek a magyar politikába, sokkal nagyobb kitekintésük van

– a többi között erről beszélt a Jelennek adott interjújában Jámbor András, aki parlamenti mandátumot nyert Budapesten. Szerinte nem az ellenzéki pártok szavazói nem mentek el, hanem különböző társadalmi csoportok tagjai maradtak otthon, különböző társadalmi csoportok tagjai szavaztak át a Fideszre.

„Úgy nem fogjuk tudni őket meggyőzni, hogyha Jobbik szavazókat keresünk. Azt kell megkeresni, hogy melyek azok a társadalmi csoportok, amelyek azt mondták, hogy nem kíváncsiak ránk ezen a választáson. És mi az, amit nem tudtunk nekik elmondani, és mi az, amivel tudjuk őket úgy képviselni a következő négy évben, hogy visszaszerezzük a szavazatukat” – nyilatkozta Jámbor.

Az együttműködés szerinte a minimum projekt, de a győzelemhez több kell. Visszafordíthatatlannak nevezte azt a folyamatot, amiben ez a hat párt össze van rakva. Az a kérdés, hogy ebből a folyamatban mi születik meg. A parlamenti jelenlétnél Jámbor szerint sokkal fontosabb kérdések vannak most:

Mi arról vitázunk, hogy ki milyen bizottságba ül vagy nem ül be. Ami nyilván fontos, de vannak olyan dolgok, amik az emberek mindennapi életét befolyásolják. Ha egy hónapot eltöltünk azzal, hogy beülünk-e a bizottságba, vagy sem, akkor a még meglévő hitelességi tőkénket játsszuk el.

A teljes beszélgetés itt megnézhető. Jámborral nemrég a 24.hu is készített egy interjút.

Kapcsolódó
Jámbor András: Be kell vallanunk, hogy ezt a kampányt elrontottuk
Megnyerte választókerületét Józsefvárosban és Ferencvárosban, de kritikus az ellenzéki oldallal. Jámbor András utálja a fellángolt „mucsázást”, és nem személyi felelősséget keres, de a kampányt és a Facebook-politizálást kevésnek tartja a Fidesz ellen, és szerinte nem is a falvakban és a kistelepüléseken kellene magát a baloldalnak visszaépítenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik