Belföld

Hadházy Ungárt kritizálja a „kocsmázás” miatt, az LMP politikusa szerint ki kéne próbálni, hogy nem magukról beszélnek

Valami nagyon nagy baj van, ha egy elcsalt választáson elszenvedett tragikus vereség után egy ellenzéki vezető szerint a kocsmázás ideje jött el

– erről ír Hadházy Ákos utalva arra, hogy Ungár Péter „kocsmázásokat” szervez. A független képviselő szerint „ a kocsmázásnál sokkal nagyobb baj, hogy hétfőn Ungár mosolyogva bemegy a Parlament nyitó ülésére, ahol vita nélkül megszavazzák a Választási Bizottság beszámolóját arról, hogy mennyire tiszta és demokratikus választáson vagyunk túl”. Hadházy reméli, hogy nagyon kevés ellenzéki képviselő fogja követni Ungár példáját, „még akkor is, ha Hollik István is azzal fenyegette őket, hogy aki nem vesz részt a nyitó ülésen, az nem kaphat milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat”.

Ungár Facebook oldalán reagált a kritikákra. Azt írja, hogy

a vidéki kocsmákban megkérdezzük az egyébként nem csak fiatalokból álló résztvevőktől, hogy szerintük miért vertek el minket úgy, mint jég a határt.

Az LMP politikusa kérdésekkel folytatja:

  • Ha arra jutunk a negyedik kétharmad után, hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni a Fideszt, akkor miért reméljük, hogy a kulturális bizottság alelnöki helyéről való lemondástól gyökeresen változik a helyzet?
  • Egyáltalán mit remélünk attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen?

Abban viszont biztos, hogy

a válaszhoz közelebb vinne, ha egyszer mi úgy együtt az ellenzéki oldalon tudnánk egy jó kampányt csinálni. Ha végre egyszer nem magunkról, hanem a választókról beszélnénk egy választást megelőzően.

Arról is ír, hogy nem érti, miért nem az a helyzet megoldása, ha a választópolgárok által is érzékelt problémákról beszélnek a nekik jutó időben. „Én tényleg nem látom annak értelmét, hogy abban a kevés időben, amit a köztévén kapunk, elmondjuk, hogy kevés időt kapunk a köztévén. Ezt a kört már lefutottuk párszor, nem rengette meg a Fideszt, talán érdemes lenne kipróbálni, hogy mondjuk arról beszélünk, hogy mi mit tennénk az elértéktelenedő közalkalmazotti bérekkel” – veti fel Ungár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik