Belföld europoli

Gulyás Gergely reagált a jogállamisági mechanizmus elindítására

A kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, ezzel kapcsolatban ma csak azt az álláspontunkat tudjuk rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak – fogalmazott Gulyás Gergely Facebook-videójában azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság megindította Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmust.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyarok világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból, és arról is, hogy „a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben elsődleges fontosságú”.

A kormánynak ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni

– fogalmazott Gulyás, majd egyúttal jelezte, hogy át fogják tanulmányozni a levelet, és a csütörtöki kormányinfón már részletes véleményt tudnak adni azzal kapcsolatban, hogy „mi az, ami ezen túlmenően kompromisszum része lehet és mi az, ami nem”.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik