Belföld

Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek, többen beismerő vallomást tettek

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt, és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy összesen hány személy ismerte be tettét, korábban a 444.hu által megszerzett nyomozati anyag kitért rá, hogy két végrehajtó is beismerést tett, illetve volt olyan személy is, aki sírva tagadott.

A KNYF közlése szerint továbbra is három személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Schadl Györgytől többször is próbáltunk interjút kérni, ám egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Egyelőre nem nyilatkozott Völner Pál sem, ám védője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Fidesz volt államtitkára 15 oldalas írásbeli vallomást tett az ügyben, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait. Papp Gábor elmondta azt is, bizonyítási indítványokat is előterjesztettek az ügyészségen.

Korábban Polt Péter legfőbb ügyész közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei, miközben Schadl már tavaly november óta rács mögött van.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik