Belföld

Tiborcz István cége szegény családokat támogat

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Cége stratégiai partnere lett az Ökumenikus Segélyszervezetnek, amelynek anyósa a jószolgálati nagykövete.

Somogy megyében egyedülálló fejlesztés segíti a hátrányos helyzetű családok felzárkózását. Így harangozta be az állami hírügynökség üzleti sajtószolgálata, hogy stratégiai partnerséget kötött a BDPST Group az Ökumenikus Segélyszervezettel.

A cégcsoport finanszírozza a térségfejlesztési központ létrehozását a Kastélyosdombón. A 200 millió forintos beruházással új elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított modellprogramja. A település centrumában elhelyezkedő több mint 800 négyzetméter alapterületű egykori magtár megújításával létrejövő létesítmény a térség társasági életének lehet a központja. A megújult épületben létrejövő szálláshelyek hozzájárulhatnak a térségfejlesztési program hosszú távú fenntarthatóságához, sikeréhez.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója azt mondta, a kastélyosdombói fejlesztésen kívül további együttműködést is terveznek a BDPST Grouppal. A cégcsoport többségi tulajdonosa, Tiborcz István azt mondta, nagyra  becsülik az Ökumenikus Segélyszervezet több évtizedes munkáját, amely az összefogás erejére építve segíti a rászoruló családokat és gyermekeket.

Hiszem, hogy komplex programok szükségesek a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetű családok megsegítése érdekében, ezért nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a Segélyszervezetet abban, hogy szintet léphessen a Kastélyosdombón közel egy évtizede sikeresen működő modellprogramjuk.

Orbán Viktor veje úgy fogalmazott, kötelességüknek tekintik a nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok támogatását, hogy esélyt adjunk számukra a felzárkózásra, a fejlődésre, a sikeres és boldog életre.

Háromgyermekes családapaként személyes misszióként is tekintek erre

– tette hozzá Tiborcz István. A BDPST Group az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben is igyekszik segíteni a menekülteknek és az ellátásukkal foglalkozó szervezeteknek. A  cégcsoport szállást, ellátást biztosít több száz menekültnek.

Nyolc éve egyébként éppen az üzletember anyósa, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete mutatta be „Kiút a szociális ellátórendszerből – Önellátó törekvések Kastélyosdombón” címmel a modellprogramot. Akkor a kormányfő felesége vázolta a szociális ellátó rendszer problémáit, a „vándorló családok” nehézségeit, amelyekre válaszul indították el a modellt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik