Belföld

Beismerte tettét a negyven szentendrei óvodást szállító busz előtt büntetőfékező sofőr

police.hu
police.hu

Vallomást tett az az 50 éves kisteherautót vezető férfi, aki negyven óvodást szállító busz előtt büntetőfékezett pár héttel ezelőtt Szentendrén.

Hadházi Kornél, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a folyamatban lévő nyomozás során a kisteherautót vezető férfi beismerte és megbánta a tettét.

A kisteherautós a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Dobogókői útról. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

police.hu

A buszsofőr megpróbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között annyira kicsi volt a távolság, hogy nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött.

Az autóbuszon szentendrei ovisok, 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében. A három és hat év közötti gyerekeknek és kísérőiknek szerencsére nem lett semmi bajuk, mert mindnyájan használták a biztonsági övet. Az ötvenéves férfinek elvették a vezetői engedélyét a baleset után, és tovább folytatják a büntetőeljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik