Belföld

Megkapta az engedélyt a zuglói gigaépítkezésre a Bayer Property

Megszerezte az építési engedélyt a zuglói órásberuházás, vagyis lehetővé vált, hogy a Bayer Property Zrt. egy komplett városnegyed építsen fel a Bosnyák téren. Az engedélyről Budapest Főváros Kormányhivatala döntött a napokban, a hírt pedig az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály tette közzé.

A többfunkciós kerületi központ építkezése így lassan el is kezdődhet, és a tervek szerint 2029-ben fejeződik be, ezzel egy több mint 10 éves történetnek és tervezésnek kezdődhet el a tényleges megvalósítása – írta a Portfolio.hu.

Az új, zuglói városközpontban 240 ezer négyzetméternyi ingatlant építenek meg, amelynek egy része irodákból áll majd, de lakások és boltok, éttermek és kávézók is helyet kapnak a komplexumban, amelynek mestertervét a Zaha Hadid Architects készítette.

Zugló ellenzéki polgármester, Horváth Csaba tavaly novemberben az önkormányzat rendkívüli ülésén jelentette be a gigaberuházást, de a tervek erősen megosztották az önkormányzatot és a lakosságot is. A beruházás miatt feszültség alakult ki az ellenzéki pártok között, de egy lakossági fórumon az is kiderült, hogy helyiek jelentős része egyáltalán nem rajong a tízmilliárdokba kerülő projektért, az új városháza, valamint a nyolcemeletes épületekből álló, 950 lakásos lakópark ötletéért.

A projekt azonban megkapta a kiemelt kormányzati beruházás besorolást, ami az építőnek nem kell alkalmazkodnia a tervezett épületek méretezésénél a helyi szabályozásokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik