Belföld

Lakástűzben halt meg egy férfi egy budapesti társasházban

Tűz keletkezett szombat délután Budapesten, egy tizenhatodik kerületi, Lándzsa utcai, háromemeletes társasház földszinti lakásában – írja a Katasztrófavédelem.

Az egyik szobában az ágy és környéke égett másfél négyzetméteren. A tűzzel érintett ingatlanból sűrű füst szivárgott, a lakásban egy ember tartózkodott. A fővárosi hivatásos tűzoltók, valamint a zuglói önkéntesek nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a tüzet rövid időn belül eloltották. A lakásban élő ember füstmérgezést szenvedett, hosszasan próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Leggyakrabban az egyedül élő idős emberek válnak a lakástüzek áldozatává, mire észreveszik a tüzet, addigra annyi mérgező füstöt lélegeztek be, hogy legtöbbször ezért nem lehet megmenteni az életüket. A legjobb megoldás az ilyen esetek elkerülésére, ha beszerzünk egy füstérzékelőt, amelyet a szoba közepén, a plafonra kell felszerelni. Ez hangos, 85 decibeles sípolással a tűz kialakulása elején jelez, amikor még van idő kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik