Belföld

Kidöntötték és széttörték a sírköveket, most a zsidó temetőt rongálták meg Budakeszin

24.hu
24.hu

Péntek éjszaka vagy szombat hajnalban vandálok rongálták meg a Budakeszi Zsidó Temető több sírját – tudta meg a 24.hu. Egy olvasónk beszámolója szerint nagyjából 10-12 darab sírt döntöttek fel és törtek össze. Úgy tudjuk, a rendőrök már a helyszínen vannak. Olvasónk több képet is küldött a megrongált sírokról:

A temetőben történt sírrongálásról 2022. április 23-án délelőtt szerzett tudomást a rendőrség – írta kérdésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették:

A rendőrök az elsődleges nyomozati cselekmények végrehajtását megkezdték, a helyszínen és környékén adatokat gyűjtenek (többek között a bűncselekmény elkövetésének lehetséges időpontjával kapcsolatban), nyomok után kutatnak és mindent megtesznek a tettes vagy tettesek azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében. A nyomozás rongálás vétségének gyanúja miatt indul.

Két héttel ezelőtt egy ravatalozót vertek szét Budakeszin

Budakeszi egy másik temetőjében nagyjából két héttel ezelőtt egy ravatalozót vertek szét fiatalok. A rendőrök akkor négy embert hoztak összefüggésbe a rombolással. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek. A temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben bömböltették a zenét, cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült – írta akkor a police.hu.

Amikor végeztek, maguknál tartották a baltákat, meg néhány barkácseszközt és elsétáltak.

Társa úgy fogalmazott:

eléggé KO állapotban voltunk, aztán elkapott a hév és akkor jó ötletnek tűnt.

Az előzetes felmérések szerint a ravatalozóban okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot.

Kapcsolódó
Szétverték a ravatalozót a budakeszi temetőben
Két fiatal baltákkal törni-zúzni kezdett, miközben bömböltették a zenét, cigiztek és férfimagazint lapozgattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik