Belföld

Beruházó: nyilvános marad a strand Balatonaligán

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Társaságunk elkötelezett abban, hogy Balatonvilágoson olyan össztársadalmi hasznot jelentő beruházást valósítson meg, amely nem csak a helyi, de a szűkebb régióban élő emberek életében is pozitív változásokat hoz majd

– válaszolta a Népszava megkeresésére az egykori Club Aligát átépítő Pro-Mot Hungária Kft. tulajdonosa, a Bayer Construct Zrt. Ahogy lapunk is megírta, a beruházás komoly vitákat kavart, mert a hajdani pártüdülőből lett önkormányzati terület így magántulajdonná válhat, az épülő luxusüdülőt pedig nem használhatnák ugyanúgy a helyiek és a nyaralni érkezők, mint eddig.

Ezt cáfolja most a beruházó.

A balatonvilágosi lakók és üdülőtulajdonosok természetesen továbbra is a megszokott kondíciókkal látogathatják a strand területét

– írták, hozzétéve, hogy „a hosszú évtizedekig elhanyagolt településrész fejlesztése munkalehetőségeket, turisztikai vonzerőt és további fejlesztési folyamatokat fog nyújtani.

Az első ütemben ez év őszén a kikötő-fejlesztéssel veszi kezdetét a beruházás. A 444 korábbi információi szerint a terület az Appenin Zrt.-é, amelyben 2019 tavaszáig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is érdekelt volt, míg cégeik el nem adták a részesedéseiket Balázs Attila és Jellinek Dániel érdekeltségeinek. Ugyanebben az évben teljesen le is zárták a területet a helyiek elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik