Belföld

Máris akadt kihívója Jakab Péternek a Jobbik tisztújításán

A Jobbik országos elnöksége közleményben jelentette be, hogy május 7-re írta ki a párt menetrendszerinti tisztújító kongresszusát. A jobbikos alapszervezetek küldöttei az elnöki, az országos választmányi elnöki és az országos alelnöki tisztségekre választhatnak majd tisztségviselőket, azok közül, akik a jelöltek közül megkapják a kellő számú szervezeti ajánlást a kongresszus kezdetéig. Május 7-én választják meg az Etikai és Fegyelmi Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjait is.

Borítékolható, hogy az esemény nem lesz feszültségektől mentes, hiszen a párt és elnöke, Jakab Péter nehéz helyzetbe került a választás után. Az eredmények alapján jelentős mértékben leolvadt a szavazótábor, ráadásul a pártpalettán  belépett a helyére a radikális, szélsőjobbos üzenetekkel operáló Mi Hazánk.

A kormánysajtó április 3. óta gyakorlatilag eltemette a Jobbikot, azt állítva, hogy miután elfogytak a szavazói, meg is szűnhet a párt.

Frissítés:

Döntöttem. Elnöki szolgálatra jelentkezem a Jobbik tisztújításán

– jelentette be röviddel a pártközlemény megjelenése után Stummer János a parlamenttől éppen búcsúzó országgyűlési képviselő. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke lehet tehát Jakab kihívója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik