Belföld

Megszavazták a Corvinus Egyetem belső átalakítását

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Azt írja az Eduline, hogy rábólintott a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa az egyetem belső szerkezetének teljes átalakítására. A szavazáson 15-en támogattak, hatan ellenezték az átalakítást, négyen tartózkodtak.

A 444 még múlt héten írt arról, hogy gyakorlatilag darabjaira szednék, majd újra összeraknák az egyetem intézeteit, amelyeknek vezetői pályázatait egyébként már ki is írták. Az átalakítás lényege röviden az, hogy a Corvinuson szétszednék az évtizedek során kialakult struktúrákat. Korábban egész karnyi közgazdaság-tudományi területet egy intézetbe vonnák össze, a pénzügyet és a számvitelt két külön intézetbe bontanák, a kommunikációt összevonnák a marketingterülettel, külön stratégiai menedzsment és ellátásilánc-menedzsment intézetet alakítanának ki.

Az Eduline azt is írja továbbá, hogy a Corvinus oldalán közzétett tájékoztató szerint a keddi szenátusi ülésen vita is volt „elsősorban az átalakítás időzítéséről és a kollégáknak a változásokban való bevonódásáról”. De miután az átalakítási javaslat megkapta a szenátus többségének „igen” szavazatát, „aktív két hónapos folyamat elé néz az egyetem közössége”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik