Belföld

Simor András gyalázatosnak tartja a 4. Orbán-kormány teljesítményét

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Az MNB volt elnöke elment szavazatszámlálónak, megértette, miért győzött újra a Fidesz.

A Jelen című hetilapnak Simor András azt mondta, eredetileg azért ment Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe szavazatszámlálónak, hogy legalább ott a helyszínen tiszta legyen a választás. Azt is tudni szerette volna, mit gondolnak ott az emberek a politikáról, mert az ő szemszögéből

a kormány elmúlt négyéves teljesítménye gyalázatos volt.

A Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke bírálta a járványkezelést, úgy vélte, romokban az egészségügy, az oktatás, vállalhatatlan a külgazdaság-politika, a gazdaságpolitika elhibázott, külpolitikai szempontból az EU-ban és a NATO-ban pedig már inkább csak megtűrnek minket a szövetségeseink.

A Szamos-menti faluban is lesújtó kép fogadta, a Fidesz mégis 70 százalékos többséget kapott, mert az ottaniak azt szeretnék, hogy az a kevés, amijük van, ne legyen veszélyben.

Számukra az a legfontosabb, hogy Magyarországon béke és biztonság legyen. Orbán Viktor ezt ígérte nekik.

Simor András szerint az utóbbi évtized programjai sem szóltak másról, a kormány

megvédi az embereket a bankoktól, a multiktól, a migránsoktól, Sorostól, Brüsszeltől, a homoszexuálisoktól és általában mindenkitől. ­Mindenütt ott a védelem szó.

A Fidesz felépítette a gondoskodó állam koncepcióját, és ez lett a kommunikáció fősodra, aminek az ellenzék nem találta meg az ellenszerét. Szerinte az, hogy lejtett a pálya egy adottság, számára az rejtély, hogy a politikusok, akiknek feladatuk, hogy ismerjék a választóikat, miért nem megfelelő üzeneteket helyeztek a kampány fókuszába. Szavazatszámlálóként azt látta, hogy a demokrácia, a jogállam, a sajtószabadság fontossága

eltörpül ahhoz képest, hogy az alapvető élelmiszerek ára ne menjen fel vagy hogy megmaradjon a rezsicsökkentés.

A szerdai kormányülés előtt összeállt egy kép erejéig (kiemelt kép) az MNB volt elnöke által bírált negyedik Orbán-kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik