Belföld

Elmondta az újhartyáni tragédiát okozó koszovói sofőr, hogy mire emlékszik

police.hu
police.hu

Visszatért a baleset helyszínére az a koszovói sofőr, aki az M5 autópályán haladva nekiütközött egy másik autónak. Utóbbi lesodródott az útról és fának csapódott, a járműben ülő sofőr meghalt.

A halálos baleset április 17-én kora reggel történt Újhartyánnál. Egy Szeged felé vezető oldalon haladó személyautó akkor még tisztázatlan okból lesodródott az autópályáról, megpördült az árokban, majd átszakította a vadvédő hálót és egy fának ütközött. A 34 éves sofőr a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint miközben zajlottak a helyszíni szemlével és a mentéssel kapcsolatos munkálatok, egy férfi közelítette meg gyalogosan a tragédia helyszínét. A jobb elején sérült autója pedig néhány száz méterrel arrébb vesztegelt a leállósávban.

police.hu

Mint kiderült gépkocsija rongálódása friss, az a nem sokkal korábbi, a meghalt sofőr autójával történt ütközéskor keletkezett. Szondája negatív lett, majd bevitték kihallgatni.

Az 56 éves koszovói férfi nem tagadott, bár állítása szerint nem sokra emlékezett. A rendőrség beszámolója szerint valami fémes hangot hallott és autója cikázni kezdett a belső sávban.

police.hu

Sikerült az úton tartania kocsiját, amivel aztán megállt a leállósávban. A gyanú szerint a haladása közben áttért a külső sávba, ahol autója jobb elejével elérte a másik jármű bal hátulját. Utóbbi az ütközés miatt tért le az útról és csapódott fának.

A férfi ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik