Belföld

Novák Előd fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejáratánál

A Mi Hazánk politikusa szerint Jakab Péter politikai hulla, a Jobbikot pedig saját halottjuknak tekintik.

A Mi Hazánk Mozgalom „saját halottjának tekinti” a Jobbikot – jelentette ki a párt alelnöke csütörtökön egy budapesti sajtótájékozatatón.

Az MTI tudósítása szerint Novák Előd a Jobbik XI. kerületi irodája előtt tartott eseményen úgy fogalmazott, hogy a Mi Hazánk mostanra otthont teremtett a nemzeti radikális szavazóknak, akiket ezért „hazavárnak”. Egyúttal megnyugtatott mindenkit, hogy bár bekerültek a parlamentbe, az utcai politizálást folytatni fogják,

legyen szó az ország legnagyobb majálisának megszervezéséről – amelyet az egykori jobbikos hagyományt folytatva idén is megtartanak az Óbudai-szigeten –, szivárványos zászló leszedéséről, vagy a gyászlobogó kitűzéséről figyelemfelhívó jelleggel.

A Mi Hazánk alelnöke, miután fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert, a párt elnökét politikai hullának nevezte, aki – mint mondta – a lemondás helyett magával rántja pártját is, melynek nem maradt szavazótábora, elvei és programja sem.

A balliberális szivárványkoalíció által kinyilvánított közös program ugyanis azt jelenti, hogy a Jobbik mára már nem képvisel semmilyen önálló gondolatot

– ecsetelte Novák.

A politikus ezután arról beszélt, hogy a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával. „Holott alapító nyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok eltávolítása lett volna a hatalomból” –mondta a dokumentumból idézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik