Belföld

Elítélte a bíróság Kozsót az áramlopásért

RTL Klub / Sajtóklub
RTL Klub / Sajtóklub
Több mint egymillió forintos kárt okozott a zenész.

Csütörtök délután tartottak újabb tárgyalási napot Kozso érintettségével, mivel a vád szerint a zenész áramot lopott az általa működtetett Zöld teknős barlangja nevű teaház számára – olvasható a Blikk hasábjain.

A vádirat szerint 2013 nyarától a Zöld teknős barlangja teaházban egy ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel több mint egymillió forintos kárt okozott. A Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat ellene.

A bizonyítási eljárás végeztével az ügyész ismertette, hogy az okozott kár 1 100 000 forint, majd azt kérte, hogy Kozsót nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt mondják ki bűnösnek. Bár ezek a tételek 3 hónaptól akár 4 év 6 hónapig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatók, az ügyészség csak nagyobb pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Kozso a tárgyaláson nem volt jelent, élettársa azonban igen, őt tanúként is meghallgatták. A zenész ügyvédjének elmondása szerint védence már megtérítette az okozott kárt, amit egy általa festett kép, a Sivatag angyala c. alkotás eladásából fedezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik