Belföld

Magyar Hang: Bende Balázs szakít a közmédiával

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Távozik a közmédiától az M1 politikai műsorainak emblematikus arca, Bende Balázs – írja a Magyar Hang.

A lap megkereste a műsorvezető is, hogy megtudja, valóban felmondott-e, és ha igen, annak mi volt az oka. A Magyar Hang szerint Bende mindössze annyit mondott, hogy keressék ezzel kapcsolatban az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont.

Az MTVA sajtóirodája egyelőre nem adott választ a Bende kilépésére vonatkozó kérdésre.

Bende az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként.

Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek. A sajtóban és a közösségi médiában többnyire élcelődve írtak a gyakorlatilag mémesülő Bendéről. Néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

Frissítünk!

A Hirado.hu oldalon délután rövid közlemény jelent meg, amelyben tudatják, hogy Bende Balázs „az MTVA „hírterületi vezető szerkesztője” egészségügyi okok miatt fejezi be közmédiás pályafutását. Felmondásra vonatkozó döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette – írják. Bende a közlemény szerint 2002 óta dolgozott a közmédiánál szerkesztőként és újságíróként, az MTVA külpolitikai szakújságírójaként. Az utóbbi években a Világ című, sokszor erősen vitatott tartalmú műsor arca volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik