Belföld

Szexuális erőszak miatt kényszergyógykezelés

Vádat emeltek a 28 éves férfi ellen, aki kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

Az ügyészség vádat emelt a 28 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron a villamoson kifigyelt, majd hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni. A kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő megállapította, hogy a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető.

A vádlott 2021. július 11-én kora reggel a Széll Kálmán tér felé utazott, amikor a Blaha Lujza téren felszállt a villamosra a sértett és testvére. A vádlott felfigyelt rájuk, végig szemmel tartotta őket, azt is észlelte, hogy a sértett az úton többször elaludt. A Széll Kálmán téren a két nő szétvált, a sértett egyedül indult el, a vádlott követni kezdte, majd egy idő után beszélgetést kezdeményezett vele.

Amikor a sértett hazaért, a kapunál elköszönt a vádlottól, aki a falhoz szorította, fogdosni kezdte. A sértett ellenállt, kiabált, beszaladt a kapun. A férfi követte, a társasház előterében újra erőszakoskodni kezdett vele. Mindketten földre kerültek, a nő ellenállt, közben hangosan kiabált. Egy lakó ezt hallotta meg. A férfi a vádlottat elzavarta, értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a törvény kötelező rendelkezése alapján indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, rendelje el kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll. Mint írták, a kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik