Belföld

Márki-Zay stábja megpróbált beszélgetést szervezni az ukrán elnökkel

Márki-Zay Péter stábja még a választás előtt megpróbált online beszélgetést szervezni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – mondta el vasárnap esti élő bejelentkezésében a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A Hvg.hu szemléje szerint Márki-Zay arról beszélt, hogy stábja jó ötletnek tartotta volna, ha videókapcsolaton keresztül beszélne Zelenszkijjel, ő azonban azt mondta:

Rögtön mondtam, hogy minden nagyrabecsülésem Zelenszkij elnök úrnak, de hogyha egy ilyen beszélgetést megszervezünk, a Fidesz-propaganda azt fogja hazudni: most szervezi, hogy katonákat küldjünk oda. Mondtam nekik: nem tudtok a Fidesz agyával gondolkodni, nem vagytok annyira gonoszak, mint Orbán Viktor, meg Rogán, meg a Habony-művek.

Elmondása szerint ugyanakkor mire elmondta, hogy szerinte ez mennyire rossz ötlet, már elkezdődött a szervezés. Ez végül – mondta Márki-Zay – azért nem jött létre, mert bombariadó volt Kijevben. Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor szívesen beszélt volna az ukrán elnökkel.

Márki-Zay beszélt arról is, hogy ha az ellenzék nyerte volna a választást, akkor sem küldtek volna magyar katonákat Ukrajnába és a gázt sem zárták volna el. Hozzátette:

Magyarországnak az az érdeke, hogy egy terhes anyákat lövető, gyerekeket gyilkoló, atomerőművet bombázó Putyin ne jöjjön ide Záhonyba. Ha Orbán Viktor esetleg megteszi azt a szívességet a hazájának, hogy Putyint állítja meg, és nem Brüsszelt, akkor talán ez is megvalósulhat.

A Hvg.hu emlékeztet a Magyar Nemzet március 30-i cikkére, amelyben arról írtak „nemzetbiztonsági források” alapján, hogy Márki-Zay stábja felvette a kapcsolatot Zelenszkijjel, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig azt állította, hogy a magyar ellenzék „paktumot kötött” az ukránokkal fegyverszállításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik