Belföld

Mozgáskorlátozott férfit raboltak ki a monori vasútállomáson

24.hu
24.hu

Az induló vonatról szedték le a monori rendőrök azt a két férfit, akik nem sokkal korábban két doboz sört és 1500 forintot raboltak mozgásában korlátozott áldozatuktól.

A monori vasútállomásnál lévő buszmegálló padjára ült le 2022. április 6-án este a bottal járó férfi. Előzőleg vett magának két doboz sört és egy csokit, gondolta, szerelvénye indulásáig megpihen egy kicsit – írja a police.hu.

Ekkor lépett hozzá két ismeretlen, akik cigarettát kértek tőle. Nem dohányzik – hangzott a felelet, mire a két férfi rátért a lényegre: adjon pénzt! A válasz erre is nemleges volt, mire az egyik ismeretlen tarkón ütötte. Az idős szédelegve feltápászkodott, amikor kapta a következőt, a vállára. Ettől az ütéstől a padra rogyott, mire támadója átkutatta zsebeit, felmarkolta a két doboz sört és a kabátban talált 1500 forintot, majd társával elmenekültek. A sértett telefonált, segélykérésére egyenruhások érkeztek az állomáshoz. A támadókat az indulni készülő személyvonatot átvizsgálva elfogták. Ahogyan a két doboz sör és az 1500 forint is hiánytalanul meglett.

Az őrizetbe vett két férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, egyikük, a 26 éves K. János panasszal élt a gyanúsítás ellen és azt állította, megkérte az időst, vegyen neki két sört, de mivel indult a vonat, elfelejtette neki kifizetni. Társa, a 37 éves Á. Norbert azt vallotta, nem látta, mi történt az áldozattal.

Az azóta letartóztatott két férfi ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik