Belföld

Hadházy tárgyalni hívta az ellenzéki pártok vezetőit

Mohos Márton 24.hu
Mohos Márton 24.hu

Levélben fordultunk a parlamenti pártok elnökeihez. Egyeztetést kezdeményeztünk azokról a javaslatokról, amelyekkel szerintünk el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után díszletellenzékként, egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimáljuk a Fidesz hatalmát – írja Hadházy Ákos független képviselő Facebook-bejegyzésében.

Úgy tudja, hogy egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést.

Mi azt javasoljuk, hogy ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, hogy szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni. Másrészt sürgős lenne a dolog azért is mert tegnap az LMP képviselője már be is jelentette, hogy mind a négyen részt vesznek azon a nyitó ülésen, ahol a Nemzeti Választási Bizottság elnöke jelenti a köztársasági elnöknek, hogy minden rendben zajlott a választáson

– írja Hadházy.

Ungár Péter korábban nevetségesnek nevezte a parlament alakuló ülésének bojkottálását, miközben a Momentum a hétvégén azt jelentette be, hogy nem vesznek részt az alakuló ülésen.

Hadházy reméli, hogy

a többi párt is nyitott lesz arra, hogy ezekről a rendkívül fontos kérdésekről mielőbb eszmét cseréljünk és abban is bízom, hogy korábbi pártom képviselőit is meggyőzhetem arról: problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik