Belföld

Bombafenyegetés miatt kétszer is riasztották a Gripeneket pénteken

Bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek – közölte a Honvédelmi Minisztérium. Mint írták, egy Szentpétervárról Belgrádba tartó A-319-es utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit április 8-án, a kora délutáni órákban.

A gép bombafenyegetést jelzett a polgári légiirányítás felé, ezért a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központja riasztotta a Magyar Honvédség vadászgépeit, amelyek a felszállást követően a szerb A-319-es repülőgépet kikísérték a magyar légtérből. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra.

Frissítünk!

Nem sokkal négy óra előtt az MTI azt írta, hogy a délután folyamán ismét riasztották a honvédségi Gripeneket. Ezúttal egy Moszkvából Belgrádba tartó – szintén bombafenyegetést jelző – utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó vadászgépeit. A Gripenek a felszállást követően azonosították a szerb A319-es repülőgépet és kikísérték a magyar légtérből. A géppár ezt követően visszatért a kecskeméti bázisra.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik