Belföld

Örökre eltilthatják a vezetéstől a hatéves kisfiával büntetőfékező karcagi férfit

police.hu
police.hu

Közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki büntetőfékezéssel torolta meg a vélt közlekedési sérelmét Karcagon, miközben a hatéves gyermeke is a kocsiban ült.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 45 éves helyi férfi Karcag lakott területén közlekedett kocsival tavaly júliusban. Mellette, a jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben utazott a hatéves kisfia.

A férfi a Rákóczi út kereszteződésében kialakított körforgalomhoz érve úgy ítélte meg, hogy neki lett volna elsőbbsége az elé behaladó másik autót vezető nővel szemben.

Emiatt érzett dühében, a körforgalmat elhagyva, átlépte kocsijával a záróvonalat, áttért a szemközti forgalmi sávba és megelőzte a másik sofőrt, majd 2-3 méterrel előtte haladva, hirtelen fékezett előtte azért, hogy megleckéztesse. A fékezést semmilyen forgalmi ok nem indokolta.

A nő is fékezett, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, autójának homlokfali részével 35 km/h sebességgel a vádlott által vezetett gépkocsi lökhárítójának ütközött.

A férfi a büntetőfékezéssel veszélyeztette saját gyermeke és a másik autó sofőrjének életét, valamint az édesapja tulajdonában álló gépkocsiban 128 ezres kárt, a nő autójában pedig 105 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt és pénzbüntetés kért a férfire azzal, hogy a bíróság végleg tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik