Belföld

Házilag barkácsolt asztali körfűrész okozott családi tragédiát Kiskunhalason

police.hu
police.hu

Házilag barkácsolt asztali körfűrész okozott borzalmas balesetet Kiskunhalason. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint téglákat vágott fiával az 51 éves férfi december közepén, amikor elpattant a fűrész korongja.

A szétrepülő darabok egyike a férfi orrnyerge és homloka közé, a másik eleme pedig a mellkasába fúródott. Fia egyből az apja segítségére sietett,  de már hiába, mert az belehalt a sérüléseibe.

– közölte a rendőrség.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálták a történteket. Igazságügyi műszaki szakértőt rendeltek ki, akinek véleménye alapján a családfő halálát az okozta, hogy nem tartották be a munkabiztonsági és munkavédelmi szabályokat.

police.hu

Kiderült, hogy a gépet ketten barkácsolták házilag és használták. A fűrésztárcsa és az ékszíjhajtás nem rendelkezett védőburkolattal, továbbá a gép újraindítás elleni védelemmel sem volt ellátva. A téglavágás közben nem használtak védőeszközt, illetve a gépasztal sem volt ellátva a munkadarabok vezetésére szolgáló vezetősínnel, ütközővel.

police.hu

A történtekkel kapcsolatban az apának és a fiának a felelőssége egyaránt megállapítható, azonban sajnálatos módon már csak egyikük tud felelni a gondatlanságukért. A 26 éves kiskunhalasit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik