Belföld

Halálos ütéssel végződött egy utcai kötekedés Ferencvárosban

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 57 éves férfival és társaival szemben, akik tavaly nyáron minden ok nélkül belekötöttek két járókelőbe Ferencvárosban.

A főügyészség tájékoztatása szerint a kötekedés kezdeményezője úgy megütötte a számára ismeretlen személyt, hogy hanyatt esve életveszélyesen megsérült, és a kórházban meghalt.

Az  57 éves férfi, a 20 éves fia és egy 46 éves férfi rokonuk tavaly nyáron együtt ünnepeltek egy IX. kerületi lakásban. Éjfél után az 57 éves férfi, majd pár perccel később a 46 éves férfi kimentek az utcára, hogy keressenek egy még nyitva lévő szórakozóhelyet.

Az utcán ekkor szembe jött egy négyfős társaság két tagja, a későbbi áldozat és testvére, akikbe az erősen ittas 57 éves férfi minden előzmény nélkül belekötött. A két inzultált személy nem akart konfliktusba keveredni, ezért hátrálni kezdtek, azonban az 57 éves férfi és 46 éves társa követték és kötekedően szólongatták őket, majd a társaság helyszínre érkező további két tagját is.

Telefonhívásra futva a helyszínre ment a 20 éves férfi is, aki szintén agresszíven lépett fel, és tovább hergelte a társait. A kötekedők dulakodást, lökdösődést kezdeményeztek a verekedés elől kitérni szándékozó, folyamatosan hátráló, önmagukat védő társaság tagjaival.

A dulakodás során az 57 éves férfi úgy megütötte a társaság egyik tagját, hogy az hanyatt esett és beütötte a fejét a járda kemény, aszfaltozott felületébe, aminek következtében azonnal elvesztette az eszméletét. Arra haladt egy mentőautó, így a társaság tagjai rögtön segítséget kértek. De a leütött személy olyan mértékben sérült, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére is meghalt a kórházban.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönt kért a halált okozó testi sértéssel vádolt 57 éves férfire, míg a csoportos garázdaság bűntettével vádolt cinkostársaira felfüggesztettet indítványozott.

A felvételen az látható, hogy a dulakodás előtt a halál okozásával vádolt férfi kimegy az utcára, majd a fia futva utána megy, azután pedig együtt mindannyian visszatérnek a lépcsőházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik