Belföld

Az MSZP elnöke szerint nem merült fel az ellenzéki pártvezetők lemondásának kérdése

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Nem merült fel a választási vereséget követő hatpárti egyeztetésen a pártvezetők lemondásának kérdése, erről Tóth Bertalan, az MSZP elnöke beszélt az ATV-ben kedden este.

A választással kapcsolatban elmondta, utólag derült ki, hogy a DK és a Jobbik szavazói nem fértek meg egy tető alatt.

Nem lehet egy ember nyakába varrni a választási kudarcot, mindenkinek meg kell vizsgálnia a saját felelősségét

– fogalmazott.

A vereség lehetséges okai között sorolta Márki-Zay Péter szerencsétlen kijelentéseit, a kései kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását is.

Tóth Bertalan szerint a Parlament lehetőséget ad a kommunikációra, kifejezetten az egyenlőtlen médiaviszonyok miatt is. Igazat adott Hadházy Ákosnak abban, hogy nem lehet úgy csinálni az országgyűlési politikát, mint korábban, a fideszes törvényjavaslatok megvitatására például feleslegesnek tartaná az ellenzéki képviselők beülését, magyarázta.

Hadházy szerdán reggel valószínűleg Tóth nyilatkozatára reflektálva azt írta a Facebook-oldalán,

ez az ország mindaddig következmények nélküli ország marad, amíg az ellenzékben sincsen következménye a dolgoknak. Sajnos könnyen lehet, hogy a vasárnapi kudarc nem csak újabb négy évébe kerül az országnak. Ha azonban az ellenzék mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, akkor ez nem csak valószínű, hanem szinte biztos.

Kapcsolódó
Búcsúzik szótlan és megvádolt fideszes, meg egy sereg ellenzéki a parlamenttől, több millió forinttal távozhatnak
Többmilliós végkielégítéssel távozhat az a több mint félszáz képviselő, aki a most induló ciklusban nem folytathatja a munkát. A lelépési pénzt a korrupciós ügyekbe belebukó politikusok éppúgy megkapják, mint a köztársasági elnökké választott Novák Katalin. A Jobbik-frakció 17 tagjából 13 nem szerzett mandátumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik