Belföld

Megivott egy liter vodkát, majd némi alvás és autósüldözés után Dunába hajtott a lopott kocsival

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 24 éves érsekvadkerti férfival szemben, aki megivott egy liter vodkát, majd némi szunyókálás és autósüldözés után Dunába hajtott a lopott kocsival, hogy elrejtse azt.

A férfi tavaly augusztusban annak ellenére is autóval ment egy barátjához, hogy el volt tiltva a vezetéstől. Útközben kábítószert is fogyasztott, majd barátai társaságában közel egy liter vodkát ivott meg.

Az összejövetel után az egyik közeli háznál észrevett egy nyitott kocsit, amelyben benne maradt a slusszkulcs is. Ellopta az autót, amivel előbb Rétságra hajtott, ahol benzint és vodkát vásárolt, majd Tereskére vezette a gépkocsit. A járműben álomra hajtotta a fejét, majd másnap elhatározta, hogy a kocsit elrejti Monoron, így újra elindult.

Rétságon azonban felfigyelt rá két rendőr, és megpróbálták igazoltatni, a még ekkor is ittas férfi azonban a jelzésük ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök üldözőbe vették. A sofőr egészen Vácig menekült, ahol azonban defektet kapott. Ekkor elhatározta, hogy az autóval a Dunába hajt, hogy elrejtse a kocsit. Tervét meg is valósította, majd maga is elrejtőzött a rendőrök elől, végül Siófokon bujkált, mikor elfogták.

Az autót ugyan kiemelték a Dunából, ám az használhatatlanná vált, így az ámokfutó 880 ezres kárt okozott a jármű tulajdonosának. Az ügyészség 1 év 8 hónap börtönt, 2 év közügyektől eltiltás és 5 év járművezetéstől eltiltást kért a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról. Emellett arra is indítványt tett, hogy az autó tulajdonosának okozott kárt és a közel 500 ezres bűnügyi költséget is térítse meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik