Belföld

Közlöny: Orbán sínre tett több beruházást is

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Újabb állami pénzek mennek a Budapest-Belgrád vasútvonal és budapesti atlétikai stadion környékére.

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a kormány többleforrásokat biztosít a Budapest–Belgrád vasútvonal engedélyezési eljárásánál felmerült települési igényekre. A kínai nagyberuházás miatt ugyanis, a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiával összhangban, Délegyházáig, illetve Kunszentmiklós-Tassig közlekedik majd a HÉV, megnöveszik a vasúti forgalom.

A vonal menti agglomerációs településeken élők érdekében csökkenteni kell a zajt és bővíteni a parkolókapacitást. A Soroksár–Kunszentmiklós-Tass szakaszon – az eddigi terveken felül – újabb 240 parkolóra, 300 kerékpártárolóra lesz szükség. A különböző fejlesztések előkészítésére idén 200 millió forintot, jövőre 800 400 000, 2024-ben 900 450 000, 2025-ben 733 366 500, összesen 2 milliárd 633 millió forintot ad a kormány.

Az Orbán-kormány támogatja a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Magyar Diplomáciai Akadémia felújítását. Úgy döntött, hogy erre a Beruházási Ügynökség 2 milliárd 518 millió forintot költhet.

A kormány döntött arról is, hogy az új Nemzeti Atlétikai Központ melletti (a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportparkba tervezett) szabadtéri atlétikai edzőpályákra, azokhoz kapcsolódó sport- és egyéb létesítményekre 24 milliárd 552 millió forintot lehet költeni.

A kormány a 2023. évi WA Atlétikai Világbajnokság sikeres megrendezése és a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósítása
érdekében felhívta az emberi erőforrások miniszterét, hogy készítsen előterjesztést a beruházás létrejövő vagyonelemek üzemeltetésére, az üzemeltetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik