Belföld

Letartóztatták a Jászberényi úti tragédiát okozó sofőrt

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított férfit, aki április elsején halálra gázolt egy zebrán átkelő nőt Kőbányán, a Jászberényi úton.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság végzésében megállapította, hogy bár a nyomozás még kezdeti szakaszban van, azonban az elsődleges és kritikus bizonyítékok biztosítása már megtörtént, illetve a gyanúsított az ülésen elismerte az ügyben a felelősségét, és megbánást tanúsított.

Minderre figyelemmel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye a terhelt vonatkozásában nem áll fenn. A fiatal felnőtt terhelt bár büntetve még nem volt, de az utóbbi három évben már számos szabálysértési eljárás indult vele szemben közlekedési szabályszegések miatt.

Azonban sem a lefolytatott eljárások, sem a kiszabott joghátrányok nem tartották vissza attól, hogy a gyanú szerint érvényes vezetői engedély nélkül járművet vezessen és újabb közlekedési szabályszegéssel elkövesse a terhére rótt bűncselekményt. Mivel tartani lehet attól, hogy újra kocsiba ülne és újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte az autós letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik