Belföld

Kormányüléssel kezdi a hétfőt Orbán Viktor

Youtube.com
Youtube.com
A híveinek tartott győzelmi beszéde után először a Hír Televíziónak adott interjút Orbán Viktor.

Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól. Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk.

Ezt mondta Orbán Viktor abban a tegeződös interjúban, amit  pártalapító társának adott. Bayer Zsolt kérdésére, hogy a Fidesz újabb győzelme visszavonhatatlanul visszaigazolta-e az elmúlt 12 év kormányzati politikáját, a kormányfő jelezte, a politikában nincs olyan, hogy visszavonhatatlan.

Azt mondta, hétfőn délben már tart egy kormányülést, reggel pedig azon gondolkodik, mi a következő teendő, de egyelőre örül, mert a Fidesz úgy nyert, ahogy senki sem gondolta.

Hiába a sok modern technika, mérések, fókuszcsoportok, ilyen politikai okoskodás, azért a választás legmélyén mégiscsak egy misztérium van. Fölkerekedik Magyarország esetében hatmillió ember, és elmegy, hogy kialakítson egy közös döntést. És ebből a hatmillió akaratból a végén összeáll egy nagy közös akarat. És ezt senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz, meg hogy lesz… a Jóistenen kívül.

Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt 30 évben megtanulta, hogy a győzelemért meg kell dolgozni, ezért külön megköszönte annak a több mint százezer önkéntesnek a munkáját, aki azt segítette, hogy vasárnap amikor fölkiáltanak, akkor ne Barabás legyen a végeredmény.

A kormányfő szerint ötödik kormányzásával újabb esélyt kapott az ország. 

Azt szeretnénk, ha az unokáink büszkék lennének arra, amit mi leteszünk az asztalra, és olyan unokákat szeretnénk nevelni, akikre majd büszkék lehetnek az ő unokáik, és ez így fog menni, amíg a világ világ. Erről szólt ez a mai választás, ez volt benne a misztérium. Magyarország él, Magyarország erős, és a magyarok szeretik a hazájukat.

A kormányfő egyetértett Bayer Zsolttal abban, hogy – az ellenzék, Brüsszel és Washington álláspontjával ellentétben – a választás azt is igazolta, hogy a jövő a nemzeti reneszánszé.

Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk, vagy oda betagozódnunk, nem jön ki abból nekünk semmi jó, és mégha valami jó ki is jönne, akkor sem éreznénk jól magunkat a bőrünkben, hiszen szabadságszerető, a független Magyarországba szerelmes magyarok vagyunk.

Orbán Viktor szerint Európában kétségkívül nagy a vita erről, de Közép-Európa és a Fidesz győzelme reményt ad az európai patrióták számára, hogy a hazaszeretet az nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik. Szerinte azok a nemzetek, amelyek nem jöttek rá, hogy erős kormányok, erős vezetők kellenek, nem nagyon tudnak válaszolni a modern kor kihívásaira, csak bukdácsolnak.

A kormányfő nagyon fontosnak, történelmileg beágyazottnak nevezte, hogy a magyarok összetartanak, ezt várják el a vezetőiktől, a politikusoktól is, ezért akár a hibáikat is megbocsátják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik