Belföld

Márki-Zay Péter: Minden egyes szavazat számít. Egy szavazat eldönthet egy körzetet, és egyetlen körzet eldönthet egy választást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Családjával érkezett Márki-Zay Péter a vasárnap délelőtti szavazásra Hódmezővásárhelyen. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nyilvánosan akarta kitölteni a szavazólapokat, ebből volt is egy kis vita a szavazókörben, végül bement a fülkébe. Márki-Zay Péter áthúzta a népszavazási lapot, így dobta be az urnába a szavazólapjait tartalmazó borítékot feleségével és öt nagykorú gyerekével együtt.

A szavazás után rövid sajtótájékoztatót is tarott Márki-Zay Péter. Reméli, hogy egy történelmi nap lesz a mai, mindenkit arra kért, hogy őrizze meg a nyugalmát. A választókörben atrocitásokról beszélt, majd ismét felhívta a figyelmet, hogy mindenki adja le a szavazatát.

Megköszönte a szavazatszámálók munkáját, majd arról beszélt, hogy:

Tudjuk, hogy az ellenfél adatbázis alapján minden szavazóját elviszi.

Külön kérte a fiatalokat, hogy menjenek el szavazni.

Minden egyes szavazat számít. Egy szavazat eldönthet egy körzetet és egyetlen körzet eldönthet egy választást

– mondta. Márki-Zay szerint a teljes ellenzék egységes, és egy szent küldetést teljesítenek. Legelső intézkedésük pedig az lenne, hogy Magyarországot csatlakoztatnák az Európai Ügyészséghez.

Fel sem merülhet, hogy saját gázellátásunkat kockáztassuk

– mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki szerint „már az eddig viszonylag normális Varga Mihály is ezt hazudja”.

Szerinte ezt a választást nem Kubatov listával kell megnyerni, majd a sajtótájékoztató végén azt mondta, hogy:

Nincs demokrácia Magyarországon, ez a választás nem szabad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik