Belföld csatatér '22 - budapest 3. evk

Végül az ország egyetlen választási vitája is elmarad

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Úgy tűnik, elmarad a választás egyetlen képviselő-jelölti vitája a kormánypárti és ellenzéki induló között. Hajnal Miklós, az ellenzék momentumos közös jelöltje és a fideszes Fürjes Balázs vitatkozott volna a Hegyvidék tévében, Hajnal Facebook-bejegyzése szerint eleve szürreális körülmények között:

A vitát szombat délután – tehát néhány órával az urnák nyitása előtt – adják le a korlátozott elérésű Hegyvidék TV-n, előre ismeretlen időpontban, más felvétel nem készülhet, az internetre nem töltik fel, továbbközölni pedig csak a Hegyvidék TV engedélyével lehet. Nyilván teljesen egyértelmű, hogy itt egy gyáva nyúl játékról van szó, ahol Fürjes Balázs a nevetséges feltételek diktálásával abban reménykedett, hogy majd én rántom el a kormányt, és ő büszkén mondhatja, hogy tartotta volna a szavát, miközben a Fidesz központból érkező tiltásnak is megfelel.

A momentumos politikus azt írja, ennek ellenére is belement volna a vitába, de a Hegyvidék TV még péntek délutánig sem jelzett vissza a képviselőjelölteknek.

Abban maradtunk, hogy a televízió küld egy emlékeztető e-mailt minden jelöltnek, akik ma délután 15 óráig előre megerősítik válaszlevelükben a részvételüket, nehogy valaki a távolmaradásával kellemetlen helyzetbe hozza a televíziót.

A tévé végül péntek este lemondta a vitát, írja Hajnal.

A Hegyvidék TV tudomásul veszi, hogy nem lett volna biztosított mind a hat jelölt részvétele, illetve nem született megegyezés a vita minden lényeges feltételében. Így az a kezdeményezésünk, hogy a hegyvidéki választók a választókerületünkben induló valamennyi jelöltet megismerhessék egy általunk szervezett vita keretében, sajnos most nem járt sikerrel.

– indokolt a csatorna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik